NJEMAČKA Nakon svađe 64-godišnjak zapucao na susjede i napravio krvoproliće

Augsburg pucnjava policija
dpa

Troje ljudi je ubijeno, a još dvoje ranjeno, kada je u petak navečer Nijemac (64) zapucao na svoje susjede u blizini Augsburga u Njemačkoj. Do pucnjave je došlo u petak navečer oko 19:15 sati kada je muškarac otvorio vatru u stambenoj zgradi.

Kako prenosi Bild, on je upucao petoro ljudi, od kojih je troje preminulo. Kada je jedna susjeda pokušala pobjeći i sakriti se u svom stanu, on je uperio pištolj u vrata stana i povukao je obarač.

Među žrtvama su tri žene (49, 72) i jedan muškarac (52). Bild piše da su sve žrtve susjedi napadača i da je on živio u istoj zgradi. Prema istražiteljima, do krvoprolića je došlo nakon svađe susjeda.

Ubrzo nakon toga, napadač je otišao u drugu kuću samo nekoliko stotina metara dalje i teško ranio ženu (32) i muškarca (44) koje je također poznavao. Oni se trenutno nalaze u bolnici i nisu u opasnosti, prenosi Telegraf.

Policija je uhitila napadača u njegovom automobilu nedaleko od mjesta zločina. Nije pružao otpor. Pozadina i motiv čina u ovoj zajednici sada su predmet istrage.