NJEMAČKA Muškarac iz Hrvatske nožem prijetio bivšoj, policija ga usmrtila pred očima njegove djece

Policija Njemačka
AFP

Robert B. (46) prijeklom iz Hrvatske, očito u lošem psihičkom stanju, s nožem je tumarao ispred kuće svoje bivše partnerice i njihove djece u mjestu Erlenweg (Köln) u maloj četvrti Neckarelz.

Roberta B. (46) ustrijelio je policajac jer je s nožem u ruci potrčao prema policajcima. Kobne hice promatrala je susjeda (68). 

''Dobro smo poznavali Hrvata i njegovu obitelj, i još smo u šoku. Dolazila sam s posla, taman izašla iz autobusa kad sam ugledala Roberta. U desnoj ruci je držao nož, obje ruke su bile ispružene i govorio je neke stvari iz Biblije. I dalje sam razgovarala s njim, htjela sam ga smiriti, ali nije me slušao. Nije bio pri sebi, rekao je ‘Ništa mi se ne može dogoditi. Ja sam Isus.’ Bojala sam se da će nešto učiniti bivšoj partnerici i njihovoj djeci. Bio je jako ljut na nju. Pa sam nazvala policiju'', navodi ona za Bild.de.

Policijska patrola je pokušala zaustaviti muškarca sprejem suzavcem, ali je Robert krenuo prema policajcima držeći ruke iznad glave i nož u desnoj ruci. Očito je situacija previše prijeteća za policiju. Na kraju su pucali iz službenog oružja, dva ili tri hica. Iako su policija i liječnik hitne pokušali oživjeti Roberta B., on umire na mjestu događaja.

︎Prema riječima susjede, Robert B. je bolovao od shizofrenije. No, navodno je psihički bolesna bila i njegova bivša partnerica Maja G. Oboje su se upoznali na psihijatriji i isprva su živjeli zajedno u prizemnom stanu na Erlenwegu.

Budući da je uvijek bilo problema, njezino dvoje djece Daniel (8) i Chayenne (7) u međuvremenu su živjeli u udomiteljskoj obitelji. Par se razišao prije dvije godine, Robert B. se preselio u kuću preko puta i djecu je mogao viđati svaka dva tjedna.

“Najgore je što je dvoje djece sve gledalo. Navukli su zastore na balkonskom prozoru i gledali što se događa vani. Otac im je umro pred očima!”, prenosi Bild riječi susjede Gulber D.