NIZ KRIMINALNIH RADNJI Maloljetnička banda harala po Salzburgu, među njima i 15-godišnjak iz Hrvatske

Beč, policija, stranci, Hrvati, austrija, provala, tirol, austrija, tuđa žena, pijanstvo, nož, Hrvati, austrija, Koruška, Hrvati, prometna nesreća, austrija, Hrvati, pucnjava, djeca, zračna puška, migranti, Njemačka, mrtva tinejdžerka, Hrvati, Njemačka, policija, Salzburg, Hrvati, banda, Državljani Srbije, Beč, austrija, oružje, austrija, smrt, Bosna i Hercegovina, Hrvat, aerodrom, Njemačka, frankfurt, novčana kazna, zatvor, krađe, obitelj iz Mostara, deportacija, deportirani iz Njemačke

U kasnim večernjim satima 1. prosinca 2022. dogodilo se nekoliko pljački u Salzburg-Lehenu i Salzburg-Elisabeth-Vorstadtu.

Najprije su u Salzburg-Lehenu 18-godišnjaka i 20-godišnjaka porijeklom iz Srbije nepoznati počinitelji natjerali na predaju gotovine uperivši u njih nož i udarivši ih oružjem nalik na pištolj. Dvojica mladića prethodno su pješačili od stanice gradske željeznice Aiglhof u smjeru Lehena. 18-godišnjak je ozlijeđen u predjelu vrata, a 20-godišnjak u predjelu lica, piše Kroativ.

Nakon toga su nepoznati počinitelji udarcima rukama i nogama natjerali 34-godišnjeg Libijca da preda gotovinu i svoj pametni telefon ispred restorana u Salzburg-Elisabeth-Vorstadtu. 34-godišnjak je zadobio neutvrđene ozljede.

U drugom incidentu u Salzburg-Elisabeth-Vorstadtu, na području višekatnog parkirališta, 30-godišnjeg Rumunja napalo je pet počinitelja i prisililo ga da preda gotovinu. Upravo u tom trenutku kraj mjesta zločina prošla je policijska patrola Grupe za brze intervencije i primijetila pljačku.

Međutim, kada su vidjeli policiju pet mladića odmah je pobjeglo. Trojica policajaca krenula su u potjeru te su u kratkom vremenu uspjeli sustići i uhititi svih pet počinitelja. Počinitelji su 12-godišnjak iz Salzburga, 13-godišnjak iz Tennengaua, 15-godišnjak iz Hrvatske, 16-godišnjak iz Salzburga i 29-godišnjak iz Maroka. U pljački 30-godišnjak nije ozlijeđen.

Istrage, posebice glede moguće povezanosti pljački, su u tijeku, a preuzeo ih je kriminalistički odjel Salzburga. Petorica muškaraca prijavljeni su na slobodi po nalogu državnog odvjetništva u Salzburgu.