NEMA DOKAZA O TERORIZMU Azilant iz Sirije otac je malog djeteta i ima status izbjeglice u Švedskoj

Francuska,napad na djecu,napad nožem,sirijac

Francuske vlasti na čelu s premijerkom Elisabeth Borne održale su press-konferenciju u Annecyju, gradu u francuskim Alpama u kojem je danas Sirijac naoružan nožem na dječjem igralištu ranio troje djece i dvoje odraslih.

"Nema terorističkih motiva za napad"

Borne je rekla kako je cijela zajednica u Annecyju potresena napadom. Dodala je kako cijela Francuska čvrsto stoji uz žrtve napada, a potom je predala riječ tužiteljici koja vodi istragu. Tužiteljica je rekla da je napadač uhićen te da "nema terorističkih motiva za napad". Dodala je kako je pokrenuta kriminalistička istraga.

Rekla je da je ozlijeđeno četvero djece i dvoje odraslih te da je dio ozlijeđenih na intenzivnoj njezi. Samo jedna od žrtava je lakše ozlijeđena, dok su ranjena djeca "u teškom stanju".

Napadač je Sirijac koji ima status izbjeglice u Švedskoj

Kad je policija stigla na mjesto napada, osumnjičeni je imao nož kod sebe. Unutarnja kontrola će utvrditi jesu li policajci opravdano koristili vatreno oružje, rekla je tužiteljica. Motiv napadača je zasad nepoznat, rekla je.

Riječ je ponovo uzela premijerka Elisabeth Borne, koja je iznijela više detalja o napadaču. Potvrdila je da se radi o sirijskom državljaninu koji ima status izbjeglice u Švedskoj. Prijavio se i za azil u Francuskoj, ali je odbijen zbog ranijeg švedskog zahtjeva starog 10 godina.

"Nema dosje, nije liječen zbog psihičkih problema" 

Borne je dodala kako napadač nema kazneni dosje niti je liječen zbog psihičkih problema. Premijerka je ustvrdila da je napadač otac jednog djeteta, koje je "staro kao i djeca koju je napao".

Premijerka je naglasila da su mala djeca "ozbiljno ozlijeđena" pa dodala: "Svi smo neopisivo šokirani ovime." Potom se vratila na napadača i njegov status izbjeglice u Švedskoj. Navodi kako mu je status dodijeljen prije 10 godina te se sad provjerava.

Presicu je zaključila rekavši da je solidarna sa žrtvama napada i njihovim obiteljima. "Još jednom želim naglasiti koliko smo šokirani."