NEĆE NA RAŽANJ Policija zaustavila obitelj koja je iz Hrvatske prema Berlinu putovala sa malim janjetom

janje,austrija,berlin
Polizei Salzburg

Salzburškoj policiji slučajni prolaznici dojavili su da se u ulici Schwarzstrasse u automobilu nalazi mlado janje koje glasno bleji. Policijski službenici koji su intervenirali odmah po dojavi utvrdili su da se na stražnjem sjedalu automobila njemačkih registarskih oznaka s malo otvorenim prozorom nalazi mlado janje. Za malu životinju bio je postavljen i improvizirajući krevet od kutije, s dekicom i malo sijena.

Navodno je vlasnik vozila nadzor i brigu povjerio konobarici obližnjeg ugostiteljskog objekta. Ona je pazila na životinju dok je vlasnik bio u posjetu lutkarskom kazalištu. Policijski službenici su potom obavijestili vlasnika vozila i utvrdili činjenično stanje.

Doznali su da je 49-godišnji Nijemac u Hrvatskoj dobio malo janje koje je ovca odbacila 7. srpnja te ga je, zbog ljubavi obitelji prema životinjama, želio ponijeti kući nakon posjeta Salzburgu i nastaviti ga uzgajati tamo na svojoj farmi. Tijekom transporta životinja je uvijek sjedila u sredini između djece i ona su je držala, piše kroativ.at

Službeni veterinar koji je obaviješten, zajedno s državnim veterinarom, uputio je na nepoštivanje propisa o prijevozu životinja i karanteni, zbog čega je janje “Chili” naknadno predano organizaciji za dobrobit životinja na potrebne veterinarske preglede i četiri – tjedna karantena. O cijelom slučaju obaviještena su nadležna tijela.

Očekuje se da će 49-godišnjak i njegova obitelj moći preuzeti “Chili” od organizacije za dobrobit životinja i profesionalno ga prevesti u Berlin nakon što dobiju rezultate testova i nakon što istekne karantena.