NASTUPALA I U MOSTARU Ruska prvakinja u skokovima u vodu smrtno stradala u prometnoj nesreći

Leyla Saylamova
Red Bull Cliff Diving

Ruska zvijezda skokova u vodu Leyla Salyamova smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila u Kareliji. 23- godišnja Salyamova, koja je bila ruska prvakinja u skokovima u vodu 2021., putovala je vozilom autocestom Sortavala u okrugu Lakhdenpokhsky gdje se u četvrtak poslijepodne dogodila fatalna nesreća.

Ruska ronilačka federacija izrazila je sućut nakon što je potvrđena smrt Salyamove, a predsjednik Stanislav Družinin je potresen izjavio.

“Imala je 23 godine i ne mogu zamisliti užas koji njeni roditelji i rodbina sada proživljavaju. Izražavam im sućut. U svoje ime iu ime saveza reći ću da ćemo pomoći koliko god možemo, pa tako i oko organizacije sprovoda. U kontaktu smo s obitelji", dodao je Družinin u izjavi koju prenosi TASS.

Leyla Saylamova

Prema policijskim izvješćima, u sudaru s Volkswagen Tiguanom poginuli su vozač i suputnica Mitsubishi Lancera, dok su vozač i suvozač Volkswagena su hospitalizirani.

Osim što se može pohvaliti zlatnom medaljom u skokovima u vodu u Rusiji, Salyamova rođena u Kazanu, također je osvojila srebrnu medalju u sinkroniziranom skoku u vodu na nacionalnom prvenstvu 2015. godine. Bila je natjecateljica na renomiranoj Svjetskoj seriji Red Bull Cliff Diving, nastupajući na kultnim skokovima u vodu sa Stari Most u Mostaru prošle godine.

Leyla Saylamova

"Tužni smo zbog stradanja Leyle Salyamove koja je preminula u prometnoj nesreći. Naša srca i misli su uz Leylinu obitelj, prijatelje i cijelu ronilačku zajednicu", poručili su iz Red Bull Cliff Diving.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.