NAPRAVIO LABORATORIJ Nagrađivani uzgajivač gljiva uhićen zbog sadnje marihuane

Marihuana
Ilustracija/Hercegovina.info

Dejan B. (42) dobio je 2011. godine nagradu Grada Beograda za najboljeg poljoprivrednika. Konkretno, za uzgoj šampinjona. Danas je uhićen zbog sumnje da je napravio laboratorij za uzgoj marihuane u Leštanima.

Zajedno sa njim uhićenaje i njegova izvanbračna supruga Biljana K, s kojom ima dijete. Njemu je određen pritvor, dok je ona puštena.

Dejan B. se desetak godina bavio proizvodnjom šampinjona. Ovaj posao je preuzeo od svog oca, koji je biznis pokrenuo prije 36 godina.

Dejan je preuzimanjem uveo i novine u ovaj posao. On je napravio plastenike u kojima su uvjeti prilagođeni uzgajanju pečuraka. Počeo je sa četiri plastenika, da bi za četiri godine imao 18. Danas je uhićen zbog sumnje da se bavio i proizvodnjom droge.

Policija je pronašla i zaplijenila 21 sasušenu biljku marihuane i 19 ovih biljaka u zasadu, kao i prateću opremu za proizvodnju droge.

Pretresom stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koriste pronađena je kutija s manjom količinom marihuane, kao i dvije plastične kese sa drogom.