NAPAD U TEL AVIVU Najmanje 19 ozlijeđenih u naletu automobila, sumnja se na terorizam

Napad Tel Aviv
twitter

Najmanje 19 osoba je ozlijeđeno u napadu u blizini Tel Aviva u Izraelu, objavile su hitne službe. Prema lokalnim medijima, oni su ozlijeđeni u navodnom napadu automobilom i ubadanju u Raanani, u kojem je osumnjičenik navodno ukrao tri različita automobila, piše Sky.

Policija je incident opisala kao "sumnjivi teroristički napad" i rekla da je uhitila Palestinca iz grada Hebrona na Zapadnoj obali.

Prema izvještajima lokalnih medija, drugi muškarac, za kojeg se tvrdi da je rođak iz istog grada, također je uhićen.

Jedna 70-godišnja žena je u kritičnom stanju, dok su 34-godišnji muškarac i 16-godišnji dječak u teškom stanju, prema izraelskoj nacionalnoj službi hitne pomoći, Magen David Adom (MDA).

Eli Raymond, iz MDA, rekao je: "Stigli smo na mjesto događaja s velikim snagama i vidjeli smo veliki broj ozlijeđenih ljudi s različitim stupnjevima ozljeda.

"Odmah smo počeli pružati medicinsku pomoć, uključujući zaustavljanje krvarenja, liječenje i davanje lijekova. Evakuirali smo povrijeđene na daljnje liječenje u bolnicama."

Izraelska policija kaže da istražuje "ozbiljan incident"."Nakon ozbiljnog incidenta koji se dogodio u Raanani, policijske snage su na licu mjesta, a okolnosti se istražuju", napisala je izraelska policija u objavi na X, bivšem Twitteru.

Incident se događa usred pojačanih sigurnosnih napetosti zbog više od tri mjeseca starog rata između Izraela i Hamasa u Gazi.