NAPAD NOŽEM Zbog loših ocjena ozlijedio nekoliko osoba

Tokio napad nožem
Yosuke Fukudome

Nekoliko srednjoškolaca koji su polagali prijemni ispit u Tokiju ozlijeđeno je u subotu u napadu nožem, javili su japanski mediji.

Javni emiter NHK izvijestio je da su tri osobe bile pri svijesti nakon što su ozlijeđene ujutru kada ih je drugi student napao predmetom s oštricom dok su se okupljali da polažu prijemni ispit.

Navodni napadač, 17-godišnji srednjoškolac, uhićen je, navodi list Asahi. Pola milijuna srednjoškolaca širom Japana ovog vikenda polaže godišnje prijemne ispite na sveučilištima širom zemlje, javlja Reuters.

Policijska uprava Tokija priopćila je da ne može komentirati detalje napada. Nasilni zločini su izuzetno rijetki u Japanu, ali je zabilježen niz napada nožem od napadača nepoznatih žrtvama.

Kako navodi portal Asahi, uhićeni 17-godišnjak koji se sumnjiči za pokušaje ubojstva rekao je policijskim istražiteljima kako je želio poginuti jer mu 'školovanje nije napredovalo na zadovoljavajući način'. Također, roditelji ovog tinejdžera su prijavili njegov nestanak 14. siječnja.

Kako mediji navode, ozlijeđeni su jedan 72-godišnjak, te dva srednjoškolca od 17 i 18 godina.