NAPAD NA RUSKU NOVINARKU Presreli joj automobil i prislonili pištolj na glavu

novinarka,Rusija,Jelena Milašina
Tanjug/AP

Naoružani maskirani muškarci jutros su u regiji Čečenije napali i pretukli rusku novinarku i odvjetnicu Jelenu Milašinu, nakon što su je primorali da zaustavi automobil u kome se nalazi,  prenosi Reuters.

Jelena Milašina je novinarka lista Nova gazete Europa i članica nevladine organizacije Memorijal, koja je zabranjena u Rusiji, nakon što su je vlasti proglasile "stranim agentom".

Ona je putovala je iz lokalne zračne luke u čečensku prijestolnicu Grozni s odvjetnikom Aleksandrom Nemovim, kada su napadnuti.

Milašina i Nemov, koji su planirali  prisustovati sudskom ročištu, prebačeni su u bolnicu u susjednoj regiji, priopćile su organizacije za ljudska prava.

Oni su odletjeli u Čečeniju da isprate objavljivanje presude Zaremi Musaevoj, koju je čečenska policija uhitila u Nižnjem Novgorodu u siječnju 2022.

"Bila je to klasična otmica. Onesposobili su našeg vozača, izbacili ga iz auta, ušli, sagnuli su nam glave, vezali mi ruke, oborili me na koljena i prislonili pištolj na moju glavu", izjavila je Milašina čečenskom službeniku za ljudska prava, dok je ležala u bolnici u Groznom, prije nego što je prebačena u drugu ustanovu, prenosi Tanjug.