NAPAD NA KOSOVU Jedan policajac ubijen u pucnjavi, a drugi ranjen

Kosovo policija
Ilustracija/EPA

Jedan policajac je ubijen, a drugi ranjen u ranim jutarnjim satima nedjelje kada su napadnuti u selu Banjska kod Leposavića, napisao je na društvenoj mreži Facebook premijer Kosova Albin Kurti. Leposavić je najsjevernija općina Kosova.

On je naveo kako je ubijeni bio pripadnik regularne policije, dok je ranjeni iz granične policije Kosova i on je van životne opasnosti. Dodao je kako se pucnjava još čuje i kako je riječ o vatrenom oružju raznih kalibara.

“Napadači su profesionalci koji nose maske i teško su naoružani”, napisao je Kurti na Facebooku.

Poštivanje zakona

“Osuđujemo ovaj kriminalni i teroristički napad. Organizirani kriminal s političkom, financijskom i logističkom podrškom službenog Beograda napada našu državu. U ovoj borbi mi branimo i poštivamo zakon, štitimo sve građane bez razlike, te nezavisno Kosovo.”

Premijer Kosova je poručio kako će počinitelji i njihovi nalogodavci “pasti, biti uhićeni, procesuirani i kažnjeni”.

“Vlada Republike Kosova i državne institucije su spremne i u koordinaciji da odgovore na zločine i zločince, terorizam i teroriste. Kosovska policija je informirala obitelj A. B. o njegovoj pogibiji. Ranjeni policajac je van opasnosti. Izražavamo saučešće obitelji i svima zbog našeg palog policajca. Ranjenome želimo brz i potpun oporavak”, poručio je Kurti.

Sve je počelo postavljanjem kamiona bez tablica

Policija Kosova je također priopćila kako se dogodio napad na njene pripadnike na sjeveru u ranim jutarnjim satima, te potvrdila ubojstvo jednog, a ranjavanje drugog pripadnika.

Kako se navodi u policijskom priopćenju, sve je počelo postavljanjem dva kamiona bez registracijskih tablica na most kod ulaza u selo Banjska čime je došlo do blokade.

“Regularne jedinice policijske stanice u Zvečanu, nakon dobivanja informacije, odgovorile su na poziv i poslane su tri jedinice u pravcu spomenute lokacije. Čim su stigli blizu mjesta prijavljene blokade, naišli su na otpor gdje je nekoliko ljudi pucalo iz raznih vrsta naoružanja”, navodi se u priopćenju i dodaje kako su korištene i ručne bombe.

“Dva policajca su pogođena”, navodi se u priopćenju.