VIDEO  Napad dronom 1200 kilometara duboko u Rusiji, ima ranjenih u eksploziji

Napad dronovima

Prvi put su bespilotne letjelice napale poduzeća na području Tatarstana, u Jelabugi i Nižnjekamsku, izvještava tiskovna služba šefa Tatarstana Rustama Minihanova. "Nema ozbiljnijih razaranja, tehnološki proces poduzeća nije poremećen. U Jelabugi, nažalost, postoje objekti oštećeni uslijed razaranja. Pruža se sva potrebna pomoć", poručio je Minihanov.

"Sada je iznimno važno ostati smiren i ne prepustiti se panici koju oni odgovorni za ovaj zločin namjerno pokušavaju posijati", dodao je. Potvrdio je kako su službe u stanju pripravnosti. Operativne službe su za državnu novinsku agenciju Tass potvrdile kako je u Jelabugi ozlijeđeno najmanje sedam osoba. 

"Zasad je utvrđeno da je sedam osoba ozlijeđeno kao rezultat napada bespilotnom letjelicom", naveo je Tassov izvor. Istaknuo je da su i razbijena stakla na tri zgrade studentskih domova. Prethodno je objavljeno da su geleri ozlijedili odraslu osobu i dvoje tinejdžera.

NEXTA piše kako je mjesto udara udaljeno više od 1200 kilometara od ukrajinske granice. Navodi kako se u Jelabugi proizvode dronovi kamikaze Shahed, dok je u Nižnjekamsku veliki petrokemijski kompleks. NOELREPORTS javlja kako je u Nižnjekamsku pogođena rafinerija nafte.