NAKON TEŠKOG SUDARA Austrijanci helikopterom spašavali Hrvata

helokiopter
Screenshot/krone.at

U mjestu Liezen, u Štajerskoj sinoć je došlo do teške nesreće, u kojoj je, od trojice vozača, najteže ozlijeđen državljanin Hrvatske (29), kojeg su helikopterom prebacili u bolnicu.

Naime, kako prenose austrijski mediji, prvo je došlo do sudara dva automobila nakon čega su se dvojica vozača zaustavila kako bi se “dogovorili” oko nezgode.

Oba vozača su parkirala svoja vozila, upalila svjetla upozorenja i izašla. Nedugo potom na mjesto nesreće automobilom je uletio 29-godišnji Hrvat s područja Graza. On se potom sudario se s parkiranim automobilom 60-godišnjaka, državljanina Češke Republike. Vozilo 29-godišnjaka se nakon nesreće zaustavilo na nasipu.

Prema navodima policije, kod ovog vozača izvršenim alkotestom utvrđeno je da je bio umjereno pijan, dok druga dva vozača nisu bila pijana. 

Hrvat je spasilačkim helikopterom prebačen u bolnicu, a stupanj njegovih ozljeda nije utvrđen. Lakše je ozlijeđen još jedan sudionik ovog udesa i njega je ekipa Crvenog križa transportirala u bolnicu. Uz policijske patrole iz Steinacha, Irdninga i Liezena, sudjelovalo je nekoliko timova hitnih službi.