NAKON POTRESA Državljanka BiH traga za sedam članova obitelji pod ruševinama

NAKON POTRESA Državljanka BiH traga za sedam članova obitelji pod ruševinama
N1

Potraga za mnogim ljudima koji su ostali pod ruševinama nakon razornih zemljotresa u Turskoj i Sriji još raste. Među njima je i bh. državljanin za kojim se traga u gradu Malatija. No, za njega još nema nikakvih informacija.

Nadira Beširević Ilgar, predsjednica Udruge žena Bošnjakinja u Turskoj “Zambak”, kazala je kako je situacija teška i da je danas jedna od najtežih dana zbog kontinuiranog izvještavanja o broju žrtava.

“Uistinu slike koje viđamo su užasne i zastrašujuće. Iako je veliki broj medicinskog osoblja i spasilaca na tom području, to nije dovoljno jer je ogroman broj ljudi još uvijek zarobljen i bitna je svaka minuta da se što prije stigne do njih”, kazala je Beširević Ilgar u Dnevniku N1.

Istaknula je kako je svakodnevno u kontaktu se desetinama žena iz BiH koje borave u područjima pogođenim zemljotresom i da je situacija jako teška. Podsjetila je da je jedna naša državljanka slomila nogu dok je bježala iz svog doma koji se rušio.

“Dobila sam podatak i da je jedna naša Bosanka primila vijest da joj je svekar izvučen mrtav ispod ruševna te da se još sedam članova njihove obitelji nalazi ispod i ne zna im se stanje”, dodala je.

Za bh. državljana koji je pod ruševinama u gradu Matalija kazala je kako nemaju nikakvih novih informacija i da se ne zna u kakvom je stanju.