NAJTUŽNIJI PRIZOR Ispovijest oca čija je fotografija postala simbol užasa

Potres u Turskoj otac i kćer
Adem Altan/Afp

Fotografija koja je postala simbol užasa potresa u Turskoj prikazuje oca koji drži svoju 15-godišnju kćer za ruku - jedino što je vidljivo od njezina tijela smrskanog betonom.

Mesut Hancer sjedio je sam na hladnoći na hrpi polomljenih opeka, nesvjestan svijeta i shrvan tugom.

Njegova kći Irmak Leyla bila je mrtva. Ali on ju je odbijao pustiti, milujući prste koji su virili iz madraca na kojem je djevojka spavala kad je u ponedjeljak pred zoru udario prvi potres.

Ožalošćeni otac svoju je kći sada sahranio, a medijima je opisao taj kobni dan.

Kazao je kako je Irmak Leyla te noći ostala prespavati u kući svoje bake kojoj je došla u posjet kako bi vidjela i svoje druge rođake koji su tamo došli.

‘Osjećao sam se jako loše taj dan. Otišao sam čim sam čuo. Pokušao sam kopati golim rukama kako bih spasio svoju princezu, ali nisam je mogao izvući. Puno sam se molio, nažalost to nije uspjelo, izgubili smo je. Bol je golema. Moja kći je imala 15 godina‘, ispričao je otac za turski CNN, prenosi Jutarnji.

Kazao je i da je, čim se tlo zatreslo, prvo nazvao svoju obitelj i doznao da su supruga, dvije druge kćeri i sin dobro.

Pod ruševinama su pak ostali njegova majka, dva brata i sedmero ljudi.

‘Nisam se nadao. Umrla je tijekom prvog potresa i nije bilo šanse da ju se spasi. Uspjeli smo doći do nje nakon tri dana jer je bilo puno ruševina‘, kazao je otac.

Mesut je dodao da je pokušao komunicirati s Predsjedništvom za upravljanje katastrofama i izvanrednim situacijama. Oni su mu ponudili pomoć i izvukli njegovo dijete iz ruševina, prenosi Millyet.com.

"Moj dom je oštećen. Ne možemo ući u našu kuću jer nemamo sredstava. Živimo u tuđoj kući. Nemam gdje ostati", zaključio je.