Najmanje troje mrtvih u snažnoj eksploziji u središtu Madrida

Madrid eksplozija
Reuters

U Madridu je u 14:56 sati odjeknula glasna eksplozija koja se čula u cijelom gradu. Prema prvim informacijama, radi se o eksploziji plina u stambenoj zgradi smještenoj iznad župnog dvora. Najmanje tri osobe su poginule, a osmero ih je ozlijeđeno. Jedna osoba je teško ozlijeđena, jedna umjereno, a šestero lakše. Jedna osoba je nestala, prenosi Index.

Uništen je gornji dio zgrade

Eksplozija je raznijela četiri kata stambene zgrade iznad župnog dvora u središtu Madrida u Ulici Toledo. Eksplozija se dogodila nedaleko od turističke atrakcije Puerta de Toledo, poznatih gradskih vrata. Kako javlja 'El Pais', eksplozija je uništila gornji dio stambene zgrade iznad župnog dvora u blizini doma za starije i jedne škole. U domu za starije nitko nije ozlijeđen, baš kao ni u susjednoj školi.

Poginuli su muškarac i žena stari 85 godina. Teško ozlijeđen je 26-godišnji muškarac koji je zadobio frakturu gležnja i ozljedu kičme. Jedan 53-godišnji muškarac zadobio je potres mozga, objavila je madridska Hitna pomoć.

Madrid eksplozija

Zbog komada zgrade koji su letjeli zrakom nakon eksplozije lakše je ozlijeđeno i jedno dijete, potvrdili su vatrogasci za 'El Pais'. Gradonačelnik Madrida Jose Luis Martinez Almeida stigao je na lice mjesta i dao izjavu za medije. "Čini se da je došlo do eksplozije plina u stambenoj zgradi iznad župnog dvora. Preminulo je najmanje dvoje ljudi", rekao je ranije.

U prilog tezi o eksploziji plina govore i navodi susjeda koji kažu da su osjetili miris plina u okolici satima prije eksplozije. 'El Pais' je objavio, pozivajući se na policijske izvore, da je do eksplozije došlo u trenutku dok su radnici provjeravali plinske instalacije u zgradi.