Nađen nestali zrakoplov AirAsije

Airbus A320-200, Malezijski zrakoplov, malezija, zrakoplovna nesreća, pad zrakoplova, Saborski zastupnici, pokušaj otmice
Krhotine koje su u utorak otkrivene u Javanskom moru pripadaju nestalom zrakoplovu AirAsije, kazao je za francusku agenciju AFP dužnosnik indonezijskog ministarstva prometa.

»Za sada možemo potvrditi da je to Air Asia i ministar prometa uskoro će tamo otići«, kazao je ravnatelj uprave za zračnu plovidbu pri ministarstvu prometa Djoko Murjatmodjo.

U blizini indonezijske obale u utorak su uočene crvene i bijele krhotine zrakoplova koji se srušio u plitke vode. Zrakoplovi Indonesia AirAsije imaju trup zrakoplova obojan u crvenu i bijelu boju.
Airbus A320-200 sa 162 putnika i članova posade nestao je po lošem vremenu u nedjelju prijepodne na letu iz inodnezijskog grada Surabaye za Singapur.

Indonezijske zrakoplovne snage otkrile su u blizini indonezijske obale u moru predmete poput prsluka za spašavanje, sjedala u zrakoplovu i tobogana za hitnu evakuaciju iz zrakoplova, kazao je u utorak glasnogovornik indonezijskih zračnih snaga.

»Žuti predmet mogao bi biti prsluk za spašavanje i sjedalo,« kazao je Hadi Tjahjanto.

»Uočeni su i metalni komadi koji bi mogli biti dijelovi zrakoplova.«

Zapovjednik u zrakoplovstvu Dwi Putranto kazao je kako je uočen dugači narančasti predmet za kojeg se vjeruje da je tobogan za evakuaciju.

»Ukupno je oko 10 malih i velikih predmeta«, kazao je.

Indonezijski mediji, koji prenose vojne izvore, javljaju i da je u blizini zapadne obale Kalimantana otkriveno i jedno tijelo, no za sada nema službene potvrde.

Hina