Na Pohorju srpska zastava s hrvatskim grbom!

Veliki propust obilježio je otvaranje tradicionalnog skijaškog natjecanja na mariborskom Pohorju. Uoči prve vožnje veleslaloma niz padinu su se spustile sve zastave zemalja sudionica 46. Zlatnice lisice, među kojima je trebao biti i hrvatski stijeg.

Kažemo trebao, jer se to nije dogodilo. Slovenski organizatori su pod hrvatsku zastavu pokušali podvaliti (slučajno ili namjerno) uvredljivu kombinaciju srpske trobojnice s naljepljenim hrvatskim grbom u sredini, što je zabilježio foto-objektiv Skijanje.hr-a.

Hrvatska delegacija je odmah prosvjedovala, a vidjevši što se dogodilo, glavni tajnik organizacijskog odbora Srečko Vilar uputio je ispriku zbog pogreške s prezentacijom hrvatske zastave.

Hrvatski skijaški savez je ispriku prihvatio smatravši da se radi samo o propustu, osobito imajući na umu odlične odnose Hrvatskog skijaškog saveza i Smučarske zveze Slovenije, koji su na takvoj razini da bi zapravo bilo suludo pomišljati na ikakvu zlu namjeru, piše Skijanje.hr.

"Baš kod zastave Republike Hrvatske došlo je do jedne neugodne pogreške. Zbog toga nam je vrlo teško. Svima nam je jako žao, i uime Organizacijskog odbora "Zlatne lisice" na neki način ispričavamo se svima u Hrvatskoj, te svima onima koji su to vidjeli. To zaista nije bilo ništa namjerno", rekao je Srečko Vilar u kamere HTV-a.