NA LINIJI DORTMUND-NEUM Njemački policajci isključili autobus bh. tablica šokirani njegovim očajnim stanjem

bus mostar neum
Symbolbild/Dietmar Wäsche/FUNKE Foto Services

Policija u njemačkom Karlsruheu ovog vikenda isključila je iz prometa autobus na liniji Dortmund–Neum nakon što je otkriveno da se vozilo nalazi u katastrofalnom stanju, piše Waz.de

Naime, autobus na kat, koji je prevozio 70 putnika, zaustavio se na stanici u Karlsruheu kako bi pokupio putnike, ali je policija na stanici primijetila da su gume autobusa „očajne“ te da retrovizori doslovno vise.

Tada su intervenirali i pozvali vještaka prometne struke koji je pregledao autobus i dao nalog da se odmah isključi iz prometa. Kako stoji u priopćenju policije, gume i retrovizori, koje su prvo i primijetili, bili su najmanji problem te da je ostatak autobusa bio prava olupina. Kada je vještak pregledao autobus, otkrio da vjetrobransko staklo napuknuto, karoserija u jako lošem stanju, kočnice katastrofalne te je uočio i problem sa zadnjom osovinom.

Uz sve to, otkriveno je da su tri vozača, dobi od 50 do 55 godina imali prekomjeran broj sati vožnje.

Iako su putnici u samom početku negodovali, kada im je objašnjeno što se događa, shvatili su ozbiljnost situacije. Tek nakon što su vozači platili pozamašnu kaznu te osigurali zamjenski autobus i novog, odmornog vozača, dozvoljeno im je da nastave put prema Bosni i Hercegovini, istina sa par sati zakašnjenja.