MUŽU UBIJENE SRPKINJE U SAD-u BLOKIRANI RAČUNI Brian Walshe morat će vratiti novac i umjetnine

Brian Walshe,ubojstvo,krađa,Ana Walshe
Greg Derr / The Patriot Ledger via AP, Pool

Savezni tužitelji blokirali su dva bankovna računa koji su povezani s Brian Walsheom, mužem Srpkinje nestale u SAD Ane Walshe, a u vezi s njegovim slučajem krivotvorenja umjetnina Andyja Warhola. Podsjetimo, Walshe je u februaru optužen zbog ubojstva supruge Ane, koja je nestala početkom godine.

Masovna potraga za 39-godišnjom Anom Walshe pokrenuta je nakon što je njen poslodavac prijavio nestanak 4. siječnja.

Suprug je rekao istražiocima da ju je posljednji put vidio kako odlazi iz njihove kuće u Kohasetu u Minesoti na poslovni put na Novu godinu, prenosi Fox News.

Ako bude osuđen za ubojstvo supruge, prijeti mu kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja. Inače, Brian je u travnju 2021. priznao krivicu po jednoj tački optužnice za prevaru putem interneta, međudržavni prijevoz radi prevare i nezakonitu novčanu transakciju.

Navodno je uzeo dvije autentične "Slike u sjeni" Andyja Warhola, koje su bile u vlasništvu prijatelja u Južnoj Koreji, a zatim ih stavio na prodaju na eBayu.

Tada je navodno kupcu dao lažne slike. Prema WCVB-ju, savezni tužitelji traže od suca dopuštenje za oduzimanje nešto manje od 9.000 dolara s njegovog računa, prenosi Index.hr.

Savezni sudac prethodno je odobrio nalog prema kojem Brian Walshe mora vratiti 225.000 dolara u gotovini, kao i predati originalne slike.