VIDEO  Morski psi napali dječaka dok je plivao u podvodnom spremniku

akvarij morski pas
Ilustracija/Unsplash

Internetom kruži uznemirujuća snimka desetogodišnjeg dječaka kojeg je morski pas ugrizao za noge dok je plivao u posebnom podvodnom spremniku u odmaralištu na Bahamima, piše Daily Mail.

Eksplicitni video prikazuje posljedice incidenta nakon što je dječak zaronio u bazen u Atlantis Paradise Island resortu još 15. siječnja. U pozadini se čuju zabrinuti promatrači kako panično raspravljaju o tome što se ustvari dogodilo unutar spremnika dok voda oko njega počinje crvenjeti od silne krvi, prenosi Jutarnji list.

Sadržaj se učitava...

Dok dječak pokušava doplivati na sigurno, oko njega i posebnog spremnika kruže morski psi. Iz Blue Adventures by Stuart Cove, grupacije koja organizira program ronjenja s morskim psima za ljetovalište, stiglo je priopćenje u kojem tvrde kako dječak u vodi nije bio sam već su s njim bili instruktor i vodič za ronjenje. Video možete pogledati i OVDJE, ali upozoravamo na uznemirujuć sadržaj.

Nakon što su ga izvukli iz vode, dječak je odmah prevezen u bolnicu gdje je potvrđeno kako je u vrlo teškom, ali stabilnom stanju. Helikopterom je prebačen iz bolnice u Maryland na daljnju njegu 17. siječnja.

Kako je rekao izvor za TMZ, dječak je u spremnik ušao pod nadzorom, a ovo je iskustvo plivanja s morskim psima dio paketa koji nudi hotel u kojem je bio. Zajedno su se spustili na dno spremnika, a dječak je nosio veliku bijelu kacigu i spremnik s kisikom.

Dva grebenska morska psa počela su agresivno plivati ​​oko njega, prije nego što mu je jedan od njih projurio kroz noge. Mediji su izvijestili da je dječak zbog toga izgubio oslonac i zajahao morskog psa, koji mu je uzvratio zarivši zube u nogu.

Nedugo nakon prve pojavila se i druga snimka koja prikazuje osoblje i ženu kako stoje u jednom kutu spremnika dok se čuje muškarac kako viče.

Zatim se vidi kako osoblje podiže dječaka iz vode dok se žena koja snima video čuje i govori: „Ugrizao ga je, ugrizao ga je morski pas, mama“.

Ona zatim histerično plače i zapomaže u pozadini dok drugi muškarac traži pomoć.

Zatvorena atrakcija

“Započeli smo temeljitu internu istragu i u potpunosti surađujemo s vlastima“, rekli su organizatori ove aktivnosti u priopćenju.

„Ovakve nezgode, koje uključuju ovakvu nesretnu interakciju s morskim životinjama pa čak i morskim psima, rijetke su i neprihvatljive“, objasnili su.

„Ova će atrakcija ostati zatvorena sve dok ne završi istraga i analiza dokaza koje imamo“, nastavili su svoju izjavu.

Inače je ova uzbudljiva atrakcija dio područja Majanskog hrama u odmaralištu Aquaventure Zone. Gosti moraju nositi posebne kacige za disanje pod vodom kako bi se mogli približiti i osobno upoznati s morskim psima.

Web stranica odmarališta obavijestila je goste kako im nije potrebno plivačko iskustvo da bi sudjelovali i da moraju imati najmanje deset godina, piše People.