MORAJU VRATITI TISUĆE EURA Bračni par primao doplatak u Austriji dok su djeca s majkom živjela u BiH

Policijski dužnosnici, Njemačka, ubojstvo, Njemačka, istraga, pucnjava, Njemačka, ubojstvo, Anil G., doživotna kazna , München, Njemačka, državljanin bih, doživotni zatvor, ubojstvo, austrija, dječiji doplatak , bračni par, austrija, Klagenfurt, državljanin bih, ozljeđivanje, Hrvat, Njemačka, zlostavljanje

Jedan par je primio 4 618 eura obiteljskog dodatka za troje djece – nezakonito, jer su majka i djeca u isto vrijeme živjeli u Bosni i Hercegovini.

Budući da su poreznoj upravi dali lažne podatke, par je završio pred okružnim sudom u Voitsbergu jer je obitelj pogrešno primila 4 618 eura obiteljskog dodatka, piše “Kleine Zeitung”.

Dok je čovjek iz BiH radio u Voitsbergu i tamo živio u malom stanu, rođena Hrvatica provodila je vrijeme sa svoje troje djece u Banjoj Luci. Međutim, roditelji su izjavili vlastima da će djeca živjeti u Köflachu. Kao rezultat toga, obiteljski dodatak je dodijeljen paru i također isplaćen.

Pregledom su utvrđene lažne informacije te je podnesena prijava. I to je dovelo par na sud. Bh. državljanin je preko prevoditelja, budući da oboje optuženih tek malo govore njemački, objasnio da mu je žao te je prošao bez kazne. Kako otac nije imao pravo na obiteljski dodatak, novac je išao majci.

Žena je dobila kaznu od 320 eura, te mora vratiti obiteljski dodatak. Budući da supruga nema nikakvih primanja, njen muž puni iznos mora otplaćivati ​​u ratama.