VIDEO  Mladić razoružao masovnog ubojicu u SAD-u i natjerao ga u bijeg, borbu su snimile nadzorne kamere

Mladić razoružao masovnog ubojicu u SAD-u i natjerao ga u bijeg, borbu su snimile nadzorne kamere
Screenshot/Youtube

Za vikend je u Kaliforniji, na proslavi kineske nove godine, ubijeno 10 osoba. Napad se dogodio u subotu navečer po lokalnom vremenu u plesnoj dvorani u Monterrey Parku, gradiću u neposrednoj blizini Los Angelesa.

Nekoliko sati nakon napada napadač je pronađen mrtav u kombiju. Izvršio je samoubojstvo.

Šerif okruga Los Angeles Robert Luna objavio je kako je ubojica identificiran kao 72-godišnjak Huu Can Tran, no kako njegov motiv za ovaj pokolj nije poznat.

Sad se pojavila snimka nadzorne kamere na kojoj se vidi trenutak kad je napadač razoružan i natjeran na bijeg. Kamera je snimila kako se 26-godišnji Brandon Tsay bori s napadačem, uzima mu oružje te ga tjera u bijeg, nekoliko trenutaka nakon što je ovaj ubio 10 osoba.

Tsay kaže da je napadač ušao u prostoriju i okrenuo oružje prema njemu.

"U jednom trenutku sam se smrznuo. Mislio sam da ću umrijeti, da moj život završava ovdje, baš u ovom trenutku", rekao je za NBC koji je i objavio snimku.
"Ali onda se nešto dogodilo. Čudo zapravo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počeo je pripremati oružje kako bi mogao pucati na sve, a meni je sinulo da je ovo trenutak da ga razoružam", prepričava.

"Mogao bih učiniti nešto da zaštitim sve, a i da potencijalno spasim sebe", rekao je i dodao da je u tom trenutku mislio na obitelj i prijatelje.