MLADA BANDA POHARALA VIP TRGOVINU Ukrali satove u vrijednosti 440 tisuća eura, najmlađi ima 10 godina

Pljačka Hong Kong

Otmjena atmosfera u luksuznoj trgovini VIP Station u Hong Kongu iznenada je narušena u ponedjeljak poslijepodne kada su tri maskirana muškarca upala u trgovinu i prijetila osoblju noževima. Maljom koji su ponijeli sa sobom razbili su staklo vitrine, a nakon samo 30 sekundi lopovi su s 20 satova u prtljazi otišli Toyotom koju je vozio četvrti sudionik.

Sada je jasno: bandu lopova čine djeca i mladi, od kojih je jedan navodno čak i sudjelovao u pljački u školskoj uniformi. Policija je u ponedjeljak uspjela uhititi jednog od počinitelja samo 90 minuta nakon krađe satova ukupne vrijednosti 3,7 milijuna hongkonških dolara (protuvrijednost gotovo 440.000 eura). Nedugo zatim pronađen je ruksak s ukradenom robom, a koji je 19-godišnjak ostavio u grmlju. Policija je u utorak navečer uhitila i 17-godišnjaka, prenosi Kroativ.

U srijedu je hongkonška policija izvršila još dva uhićenja: jedan od uhićenih navodno je desetogodišnjak, izvještava “Standard Hong Kong”. Dječak je još nosio školsku uniformu i sudjelovao je u napadu čekićem. Prema istražiteljima, djetetu je ponuđena protuvrijednost od oko 600 eura da izostane iz škole i sudjeluje u pljački.

Druga uhićena osoba je 14-godišnjak za kojeg se kaže da je također sudjelovao u napadu noseći školsku uniformu. Sakrio se u pansionu prije nego što mu je policija ušla u trag i uhitila ga. No, čini se da je jedan od lopova još uvijek na slobodi: uhićeni 17-godišnjak navodno je samo brat jednog od počinitelja te da je policiji lagao da ne zna ništa o napadu.

Nije jasno je li to vozač koji je pobjegao. Automobil je pronađen u utorak, a policajci su u vozilu pronašli nož i dva čekića.