Miss Japana odrekla se titule jer je otkrivena njena afera, a mnogima je smetalo i njezino porijeklo

Miss Japana

Manekenka rođena u Ukrajini odrekla se titule Miss Japana dva tjedna nakon što je okrunjena na izboru u Tokiju jer je tabloid razotkrio njenu aferu s oženjenim muškarcem. Članak u časopisu Shukan Bunshun navodi da je Carolina Shiino bila u vezi s oženjenim influencerom i liječnikom.

Ona se ispričala što je "obmanula javnost", a organizatori su prihvatili njeno odricanje krune, priopćili su iz organizacije Miss Japana. "Zaista mi je žao zbog velikih nevolja koje sam izazvala i što sam izdala one koji su me podržavali", izjavila je manekenka nakon burnih reakcija javnosti.

Mnogima je smetalo i njeno porijeklo

Karolinina je pobjeda i ranije izazvala javnu debatu zbog njenog porijekla. Dok su neki pohvalili krunidbu žene stranog porijekla, drugi su smatrali da ona ne predstavlja tradicionalne japanske ideale ljepote.

26-godišnjakinja, koja se preselila u Japan kada je imala pet godina, rekla je dok je prihvaćala svoju nagradu Miss Japana da se suočila s "rasnim preprekama". "Bilo je izazovno biti prihvaćena kao Japanka", navela je Shiino.