MEDVEDEV Ako Amerika nastavi ovako, moguće je stvaranje novog vojnog saveza

Dmitrij Medvedev

Zapad će biti spreman da u nedogled pokušava razbiti ili uništiti Rusiju, a u svijetu bi u međuvremenu mogao nastati novi vojni savez, smatra zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Sastanak u Ramsteinu i opskrbe Kijeva teškim naoružanjem ne ostavljaju nikakvu sumnju da će naši neprijatelji nastaviti u nedogled svoje pokušaje da nas razbiju ili čak unište. A imaju dovoljno oružja za to. Također, bi mogli početi proizvoditi novo, ako bude potrebno", napisao je Medvedev na 'Telegramu'.

On navodi da bi u slučaju produženog sukoba u jednom trenutku moglo doći do formiranja nove vojne alijanse koju će činiti 'države iznervirane Amerikancima i njihovim saveznicima', prenose 'Nezavisne novine'.

"Svijet će biti stabilnije mjesto kada SAD napuste Europu i preostale jadne Ukrajince, ako ne bude suviše kasno", napisao je Medvedev.

Ministri obrane iz 50 zemalja sastali su se u petak u bazi Ramstein u Njemačkoj kako bi razmotrili dalju pomoć Kijevu.

Ministar obrane Njemačke Boris Pistorius rekao je da nije postignut konsenzus po pitanju slanja tenkova 'leopard' u Ukrajinu, ali nije isključio da bi takva odluka mogla biti donijeta u narednih nekoliko dana.