MATE RIMAC NAJAVIO Planiramo proizvesti flotu robotaksija do 2026. godine

Robotax rimac

Mate Rimac je u razgovoru za Autocar u Velikoj Britaniji rekao da do kraja 2026. godine planira proizvesti flotu robotaksija, prenosi Forbes.

Rimac je rekao da je njegova Nevera zapravo proizvod kojim žele privući pažnju na druge proizvode u tvrtki, poput autonomnih taksija. Njima, kaže Rimac, želi promijeniti život ljudima pružanjem jednostavnog pristupa urbanoj mobilnosti.

Takav taksi može voziti bez ljudskog sudjelovanja, a Rimac planira razviti i izgraditi infrastrukturu za njih. To uključuje stanice za punjenje, skladišta i parkirališta, prenosi Forbes.Iz Rimca poručuju da se radi o vozilu jedinstvene građe. Trebalo bi biti predstavljeno početkom ove godine, a komercijalno uvođenje je u planu za 2026. godinu.

Takvi bi robotaksiji mogli promijeniti način na koji se ljudi kreću gradovima. Bit će to premium usluga, kaže Rimac, no to ne znači da će biti skupa ili otmjena.

Robotaksiji se razvijaju pod imenom Project 3 Mobility, a sjedište novog odjela je u Zagrebu. U planu je da Project 3 Mobility ostane baziran u Hrvatskoj te da se ovdje proizvode i izvoze deseci tisuća vozila godišnje. Za te će potrebe biti izgrađena i nova tvornica.