MASOVNA PUCNJAVA Voditelj trgovine Walmart pucao na kolege, a potom presudio sebi

Pucnjava Virginia
Sky news

Naoružani napadač ubio je do 10 ljudi u supermarketu Walmart u Chesapeakeu, u američkoj saveznoj državi Virginiji, priopćila je policija, prenosi BBC.

Čovjek za kojeg se vjeruje da je upravitelj trgovine otvorio je vatru, a zatim okrenuo pištolj prema sebi i sada je mrtav. Grad Chesapeake objavio je na Twitteru da je "policija potvrdila pucnjavu sa smrtnim slučajevima u Walmartu".

Malo je detalja, no policijski službenik govori o ne više od 10 poginulih i višestruko ozlijeđenih. Motiv napada još uvijek nije poznat.

Glasnogovornik Leo Kosinski rekao je da se vjeruje da se pucnjava dogodila u trgovini, te da je osumnjičenik djelovao sam. Iz Walmarta su kazali kako su "šokirani ovim tragičnim događajem" i da "usko surađuju s policijom".

Nakon incidenta, na internetu se pojavila snimka koja pokazuje očevidca - u uniformi Walmarta - kako opisuje što se dogodilo. Rekao je da je napustio sobu za osoblje u koju je zatim ušao upravitelj i otvorio vatru.

"Nažalost, izgubili smo nekoliko naših suradnika", rekao je svjedok, pojasnivši da ne zna koliko je njegovih kolega ubijeno.

Lokalna televizijska postaja WAVY-TV citirala je glasnogovornika Opće bolnice Sentara Norfolk koji je rekao da se ondje liječi pet osoba.

Jedna je žena rekla za WAVY-TV da je njezin brat, 20-godišnji zaposlenik trgovine, upucan samo 10 minuta nakon što je došao na posao. Još jedna žena po imenu Joetta Jeffery rekla je za CNN da je njezina majka bila u zgradi kada se napad dogodio, te da je uspjela poslati tekstualne poruke. Gospođa Jeffrey je rekla da njezina majka nije ozlijeđena, ali je bila u šoku.

Mark Warner, demokratski senator države Virginije, tvitao je da mu je "muka od izvješća o još jednoj masovnoj pucnjavi".

Senatorica države Virginia L. Louise Lucas dodala je da je "apsolutno slomljena srca". Na Twitteru je napisala: "Neću stati dok ne pronađemo rješenja za okončanje ove epidemije oružanog nasilja u našoj zemlji."