FOTO  Marijana Dokoza:Književnica hrvatskih korjena svojim romanima osvaja i njemačko tržiste

marijana dokoza, Njemačka, knjige
U Gradskoj knjižnici Grada Frankfurta u četvrtak je održana umjetničko-književna večer, odnosno otvorenje izložbe akademske umjetnice Anne Marie Alexandre von Neumann i predstavljanje romana spisateljice i urednice Fenix Magazina, Marijane Dokoza.

Anna Maria Alexandra von Neumann predstavila se s izložbom slika "voda, vatra i vjetar", koja se u Gradskoj knjižnici može pogledati do 16. veljače.

Večer je otvorila ravnateljica Gradske knjižnice Frankfurt Sabine Fikau-Haver, o umjetnosti je govorila Christine Tomsche-Vega Garcia. Marijana Dokoza je predstavila svoj roman "Die Stimme" (Glas). Nekoliko ulomaka iz romana pročitao je njemački režiser hrvatskog podrijetla Danijel Hadrović.

Roman "Die Stimme" prvi je roman na njemačkom jeziku autorice Marijane Dokoza. Hadrović je publiku uveo u radnju romana, a potom pročitao nekoliko ulomaka čiji je sadržaj zainteresirao publiku.

Inače, radnja romana prepuna je misterioznih događaja koji se odvijaju iza uspješnog i naizgled idealnog života mlade liječnice Kiare iz njemačkog Tübingena.
Osim romana "Die Stimme" kojim sjajna autorica Marijana Dokoza osvaja njemačko tržište,podsjetimo kako je njen roman "Tragovi" bio treći roman po čitanosti u Hrvatskoj.

Hercegovina.info.

Foto-Marijana Dokoza