LOŠE VIJESTI ZA BOYSE Prvih 41 BBB-a ide u 16 zatvora, oni tvrde da je ubojica navijač AEK-a

BBB Atena
Ronald Goršić/ Cropix/ Ranko Šuvar/ Cropix

Više grčkih medija javlja kako je u popodnevnim satima izdan ukupno 41 nalog kojim se pripadnici Bad Blue Boysa uhićeni nakon velikih nereda u Ateni u kojima je ubijen navijač AEK-a upućuje u istražni zatvor.

Kako navode, očekuje se da će prvih 41 iz grupe koja broji nešto više od stotinu uhićenih biti poslano u 16 zatvora u zemlji. Kažu kako će 8 navijača zagrebačkog Dinama biti poslano u zatvor Avlona, ​​a još 6 u Korydallos. Preostalih 27 osoba bit će prebačeno u preostalih 14 zatvora, prenosi Index.

"Policija ima snimku ubojice, radi se o krupnom čovjeku"

Istovremeno s ovim vijestima, danas su od jednog od odvjetnika koji brane navijače Dinama došle informacije kako su grčke vlasti u posjedu snimke koja prikazuje ubojicu 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa. Podsjetimo, prošlog utorka u večernjim satima Boysi, među kojima je bilo i nešto navijača Panathinaikosa, pred stadionom AEK-a žestoko su se sukobili s navijačima tog kluba. Oštrim predmetom ubijen je Katsouris.

Odvjetnik Vassilis Noulezas istaknuo je da postoji video i da grčka policija sada može u kratkom roku, možda i za jedan dan, otkriti tko je ubo grčkog navijača, prenosi Newsit.

Također je istaknuo da je video jasan. "Ne mogu mu se razaznati crte lica, ali čini mi se da je visok i prilično krupan čovjek", rekao je.

"Zadaća je policije, pravosuđa, vidjeti tko je zadao smrtonosni udarac Michalisu", dodao je. 

Odvjetnik: Zašto nijedan navijač AEK-a nije uhićen? Slobodno to napišite, nije me strah
"Policija je pronašla nekoliko noževa, od kojih bi jedan mogao biti oružje ubojstva. Čeka se obrada", rekao je još odvjetnik i naglasio kako se na snimci vidi grupa navijača, kao i potencijalni ubojica i samo ubojstvo. 

Odvjetnik Noulezas je komentirao i kako bi zbog osvetničke atmosfere koja vlada u javnosti hrvatski navijači u zatvorima mogli biti u opasnosti. Čudi ga što je dio grčkih navijača pušten i prije odlaska na sud.

"Kada se dvojica potuku, što napravite? Pa privedete obojicu. Ja samo postavljam to kao pitanje, zašto nijedan navijač AEK-a, koji su isto sudjelovali u sukobu, nije uhićen. Slobodno napišite da sam to rekao, nije me strah", rekao je Noulezas.

"Ubojica je navijač AEK-a"

U popodnevnim satima istaknuti stariji pripadnik BBB-a Denis Šeler na Facebooku je prenio informacije koje je, kako je rekao, dobio od roditelja uhićenih Boysa. 

"Trojica navijača Panathinaikosa i BBB su nevini, ubojica je navijač AEK- a. Zato ranjeni, koji je bio u plavoj majici, nije htio u hitnu. Ekspertiza policije tako kaže, kaže odvjetnik BBB-a. Informacija je od jednog BBB-a koji se uspio javiti roditeljima. U pritvoru se prolomilo glasno i veselo "Dinamo, Dinamo", kaže roditelj", napisao je Šeler, koji je ratovao u Ukrajini u sklopu Azova pa dodao:

"Javio se i drugi BBB iz pritvora i potvrdio vijesti."