Loš sporazum s Iranom - novi rat

izrael, iran, Netanyahu, međunarodne sankcije, Ženeva, Netanyahu, iran, izrael, Izraelski premijer, pregovori u Ženevi, Benjamin Netanyahu, iran, izrael
Netanyahu je lobirao protiv donošenja bilo kakvog sporazuma na nuklearnim pregovorima koji bi se trebali nastaviti 20. studenoga u Ženevi, a kojima je cilj zaustaviti obogaćivanje uranija. Također je pozvao da se ne ukidaju međunarodne sankcije Teheranu.

Uz to je često govorio o mogućoj izraelskoj vojnoj akciji ako diplomacija i sankcije ne zaustave aktivnosti Irana kojima je, kako smatra, cilj proizvesti nuklearnu bombu.

Obraćajući se parlamentu, izraelski premijer ustvrdio je da je nastavak gospodarskog pritiska na Iran najbolja alternativa dvjema drugim opcijama - lošem sporazumu i ratu.

"Ići ću tako daleko i reći da bi loš sporazum mogao dovesti do druge, neželjene opcije", rekao je Netanyahu, misleći na rat.

Među vojnim stručnjacima u Izraelu i inozemstvu postoje duboke sumnje može li izraelska vojna akcija prouzročiti trajnu štetu dobro skrivenim, podzemnim nuklearnim postrojenjima u Iranu.

reuters.com