KRVAVI POHOD Ubijen napadač koji je ubio 26 i ranio 52 ljudi

KRVAVI POHOD Ubijen napadač koji je ubio 26 i ranio 52 ljudi
PR

Vojnik koji je u nedjelju ujutro u krvavom pohodu ubio 26 osoba, a ranio najmanje 52 ubijen je u nedjelju ujutro, izvjestio je tajlandski ministar sigurnosti Prayuth Chan-ocha nakon višesatne potrage za napadačem po ispražnjenom trgovinskom centru u gradu Nakhon Ratchasimi.

Kao motiv ministar sigurnosti je rekao kako je u pitanju inat zbog sklopljenog dogovora oko zemlje u kojemu se on osjetio prevarenim. Ministar sigurnosti je otputovao u grad Nakhon Ratchasima na sjeveroistoku zemlje kako bi posjetio ranjene.

Vojnika su ubile vojne snage nakon cjelonoćne opsade trgovinskog centra Terminal 21 u tom gradu oko 250 km udaljenom od glavnog grada Bangkoka.

Policija je napadača identificirala kao 32-ogodišnjeg Jakrapantha Thommu. On je radio u vojnoj bazi blizu grada, a prije napada na svom Facebooku je objavio kako kreće u osvetu, no nije naveo razlog.

Vojnik je počeo s krvavim pohodom u subotu ujutro u kući, da bi se potom prebacio u vojni kamp te zatim u trgovinski centar Nakhon Ratchasima, grada na sjeveroistoku Tajlanda, oko 250 km udaljenog od glavnog grada Bangkoka.

Policija je prethodno ispratila stotine ljudi na sigurno iz centra, u kojemu je bilo puno kupaca zahvaljujući produženom vikendu uoči blagdana.

U samom trgovinskom centru tijekom noći čule su se eksplozije i razmjena vatre.

Nakhon Ratchasima jedan je od najvećih gradova sjeveroistočnog Tajlanda, zemlje koja broji 69 milijuna stanovnika.