KRAJ TALAČKE KRIZE U HAMBURGU Policija odvela otmičara, djevojčica je dobro

Talačka kriza u Hamburgu
Reuters

Njemačka policija razriješila je talačku krizu u zračnoj luci u Hamburgu nakon što je naoružani muškarac automobilom prošao kroz sigurnosnu barijeru i izašao na pistu.

Nakon 18 sati policija je uspjela nagovoriti 35-godišnjeg muškarca na predaju. Otmičar je uhićen, a njegova je kći (4) je oslobođena i predana timu liječnika, javlja Bild.

Muškarac je navodno sinoć ušao u stan svoje bivše supruge. Adresu je saznao preko oglasa kojeg je žena objavila na internetu.

Talačka kriza u Hamburgu

Koristeći lažni mail dogovorio je susret sa svojom bivšom suprugom te oteo njihovu kćer. Nakon toga je autom upao na aerodrom u Hamburgu i zapucao u zrak, prenosi Hina.

Muškarac (35) i dijete (4) satima su bili u vozilu koje je parkirano ispod aviona.

Policajci su bili u stalnom kontaktu s vozačem koji je ušao u zračnu luku u subotu navečer oko 20 sati po lokalnom vremenu.

Zračna luka je bila zatvorena, a svi letovi obustavljeni.

Pucao u zrak

Glasnogovornica hamburške policije ranije u nedjelju je situaciju opisala kao “napetu”, ali kao dobar znak ocijenila je to što je osumnjičenik cijelo vrijeme komunicirao s policijom.

“Moramo uzeti u obzir da on sa sobom ima pištolj i također moramo uzeti u obzir da možda ima neke eksplozivne naprave sa sobom”, rekla je Sandra Levgruen, dodajući da se vjeruje da je dijete neozlijeđeno.

Muškarac se dovezao automobilom do aerodromske platforme, mjesta gdje se obično parkiraju zrakoplovi. Prema lokalnim medijima, parkirao se ispod aviona Turkish Airlinesa.

Policija je priopćila da je muškarac dva puta pucao u zrak i bacao zapaljene boce iz vozila.

Talačka kriza u Hamburgu

Majka prijavila otmicu

Vlasti smatraju da se radi o “sporu oko skrbništva”. Majka djeteta navodno je obavijestila hitnu pomoć da je četverogodišnjak odveden.

Levgruen je rekla da se muškarac nije slagao s nekim odlukama koje su vlasti donijele u vezi s dogovorom o skrbništvu te je želio otputovati u Tursku s djetetom.

“On govori o tome da mu se život raspao”, rekla je.

Pregovori na turskom

Lokalni mediji također su izvijestili da se pregovori s njim vode na turskom jeziku preko prevoditelja, ali nije jasno kakve su njegove veze sa zemljom.

Psiholozi kao i službenici specijalizirani za pregovore su na licu mjesta, rekla je policija, zajedno sa specijalnim snagama.

Otprilike polovica polazaka i dolazaka planiranih za nedjelju je otkazano, a neki su letovi preusmjereni, prema Zračnoj luci Hamburg. Upozorili su da će tijekom dana biti daljnjih kašnjenja i otkazivanja.