KOSOVO Izvršen napad na granični prijelaz Jarinje

kosovo
Kosovopress

Kako je javila prištinska novinska agencija Kosovopress, na granični prijelaz Jarinje je večeras bačena bomba s teritorije Srbije. Kako javlja ovaj medij, napadnut je punkt policije i carine.

Glasnogovornik Policije Kosova Baki Keljani potvrdio je ove informacije navodeći da je izvršen napad.

“Na osnovu prvih informacija sumnja se da je bomba došla iz pravca sela Tušnica u Srbiji. Istraga o slučaju je počela”, rekao je.

Kosovska policija je priopćila je pak da je od službenika na prelazu Jarinje dobila informaciju da je danas popodne projektil iz vatrenog oružja pogodio kontejner na tom prijelazu.

"Sumnja se da je granata došla iz pravca Srbije. Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinje danas popodne projektil vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi graničnim službenicima granične policije i carine Republike Kosovo", navodi se u priopćenju iz policije.

Dodaje se da se na osnovu prvih informacija, sumnja se da je granata došla iz pravca sela Tušnica, koje se nalazi na području centralne Srbije.

„Nije bilo ozlijeđenih, istraga je u tijeku. Promet se na ovom prijelazu odvija bez problema“, navodi se u priopćenju iz policije.

Podsjetimo, danas se na Kosovu održavaju lokalni izbori, birališta su zatvorena, a odnosi između Srba sa sjevera Kosova i zvanične Prištine su znatno pogoršani zbog nedavnih akcija specijalne jedinice ROSU i sukoba koji su izbili između građana srpske nacionalnosti i kosovske policije.