KORONAVIRUS Pogledajte odluke stranih država na širenje virusa

koronavirus, koronavirus, zabrane, virus, koronavirus, Covid-19, kina
DPA/Pixsell

Iran, Vijetnam i Uzbekistan u subotu su najavili da će otkazati sve letove za i iz Kine, Australija će zabraniti ulazak strancima koji su putovali kroz Kinu, a Rusija započinje evakuaciju svojih državljana iz regija najpogođenih epidemijom koronavirusa.

U Iranu i Uzbekistanu još nema potvrđenih slučajeva koronavirusa, a u Vijetnamu je zabilježeno šest slučajeva.

Strani državljani neće moći ući u Australiju 14 dana od zadnjeg putovanja u Kini, objavio je premijer Scott Morrison.

Ruski zrakoplovi u subotu će započeti evakuaciju svojih državljana iz regija koje su najpogođenije epidemijom koronavirusa, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, a objavile agencije Interfax i TASS.

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova osudilo je u subotu odluku američke vlade o zabrani ulaska kineskim državljanima u zemlju. Ulazak u SAD zabranjuje se i stranim državljanima koji su putovali u Kinu posljednjih 14 dana.

Epidemija izazvana koronavirusom u prosincu u kineskom gradu Wuhanu usmrtila je 259 ljudi u Kini i zarazila 11.781 osoba, a još 137 osoba je zaraženih u drugim državama i regijama.

Veliki američki avioprijevoznik Delta od sutra privremeno prekida sve letove iz SAD-a u Kinu i obrnuto. Do prekida letova dolazi četiri dana prije nego što je bilo planirano, javlja CNN.