KORONAVIRUS Od epidemije umrlo 717 osoba, ukupan broj oboljelih veći od 34 tisuće

Koronavirus
Miguel Candela

Broj umrlih od epidemije koronavirusa u Kini povećao se na 717 nakon što se je jučer 81 osoba umrla u središnjoj kineskoj provinciji Hubei, objavila je zdravstvena komisija te provincije na svojoj internetskoj stranici.

Ta brojka veća od je broja ljudi - njih oko 650, koji su umrli od teškog akutnog respiratornog sindroma (SARS) u kontinentalnoj Kini i u Hong Kongu od 2002. do 2003. godine.

Osim toga, u provinciji Hubei službeno je registrirano novih 2.841 oboljelih osoba, čime je ukupan broj oboljelih veći od 34.000.

Na koronavirus se sumnjalo u Osijeku, Vinkovcima, Puli, Splitu i Dubrovniku. Svi testovi su bili negativni.

Ipak, Hrvata ima i na dva kruzera u karanteni kraj Japana i Hong Konga, a zasad nije poznati jesu li među zaraženima.

Kruzer Diamond Princess s 3.700 putnika i članova posade u karanteni je od pristanka u luku Yokohama u ponedjeljak nakon što je koronavirus otkriven muškarcu koji se u siječnju u Hong Kongu iskrcao s tog broda.

Još su tri putnika na japanskom kruzeru zaražena korona virusom, čime je ukupna brojka zaraženih porasla na 64, priopćilo je u subotu japansko ministarstvo zdravlja.

Na spomenutom kruzeru ima Hrvata, ne zna se jesu li zaraženi. Kada je bila zaražena 61 osoba, nisu bili među zaraženima.