KORONAVIRUS Od epidemije umrlo 717 osoba, ukupan broj oboljelih veći od 34 tisuće

KORONAVIRUS Od epidemije umrlo 717 osoba, ukupan broj oboljelih veći od 34 tisuće
Miguel Candela

Broj umrlih od epidemije koronavirusa u Kini povećao se na 717 nakon što se je jučer 81 osoba umrla u središnjoj kineskoj provinciji Hubei, objavila je zdravstvena komisija te provincije na svojoj internetskoj stranici.

Ta brojka veća od je broja ljudi - njih oko 650, koji su umrli od teškog akutnog respiratornog sindroma (SARS) u kontinentalnoj Kini i u Hong Kongu od 2002. do 2003. godine.

Osim toga, u provinciji Hubei službeno je registrirano novih 2.841 oboljelih osoba, čime je ukupan broj oboljelih veći od 34.000.

Na koronavirus se sumnjalo u Osijeku, Vinkovcima, Puli, Splitu i Dubrovniku. Svi testovi su bili negativni.

Ipak, Hrvata ima i na dva kruzera u karanteni kraj Japana i Hong Konga, a zasad nije poznati jesu li među zaraženima.

Kruzer Diamond Princess s 3.700 putnika i članova posade u karanteni je od pristanka u luku Yokohama u ponedjeljak nakon što je koronavirus otkriven muškarcu koji se u siječnju u Hong Kongu iskrcao s tog broda.

Još su tri putnika na japanskom kruzeru zaražena korona virusom, čime je ukupna brojka zaraženih porasla na 64, priopćilo je u subotu japansko ministarstvo zdravlja.

Na spomenutom kruzeru ima Hrvata, ne zna se jesu li zaraženi. Kada je bila zaražena 61 osoba, nisu bili među zaraženima.