KAOS U FRANCUSKOJ Uhićena i djeca od 13 godina, na ulicama 45 tisuća policajaca

Francuska neredi

Četvrtu noć zaredom u Francuskoj su eksplodirali nasilni prosvjedi. U nekoliko francuskih gradova, posebno u Marseilleu gdje je uhićeno 87 ljudi, zabilježeno je novo nasilje. M

Ministar Gérald Darmanin navodi da su privedena i djeca stara samo 13 godina, dodajući da je prosječna starost uhićenih 17 godina. Sinoć je, prema dosad objavljeni podacima uhićena uhićenjem 471 osoba, a jučer 917.

Na ulice Francuske poslano je oko 45,000 policajaca, više nego večer prije, a viđeni su i oklopnjaci. Vlada je zatražila od regionalnih dužnosnika da obustave noćne autobusne i tramvajske linije.

Neredi su započeli u utorak nakon što je policija ustrijelila 17-godišnjeg mladića alžirskog porijekla, po imenu Nahel M. Policajac koji je upucao Nahela ispričao se obitelji, ali smrt tinejdžera ponovno je oživjela nezadovoljstvo oko policijskog postupanja i rasnog profiliranja u francuskim predgrađima.

Mbappe: Nasilje ništa ne rješava

Ministar unutarnjih poslova Darmanin je ponovio pozive vlade roditeljima da svoju djecu drže dalje od nereda. Francuski nogometni zvijezda Kylian Mbappe izjavio je da "nasilje ništa ne rješava", pozivajući na njegovu zamjenu "žalovanjem, dijalogom i obnovom".

Četvrti je dan nasilnih prosvjeda zbog smrti 17-godišnjeg tinejdžera Nahela M. kojeg je u utorak u Parizu ubila policija tijekom prometne kontrole. Najdramatičnije je noćas u Marseilleu gdje traju žestoki sukobi prosvjednika s policijom, nasilje, paleži i pljačke.

Snimka kako netko u Francuskoj sačmaricom puca u nadzornu kameru. 

Na Twitteru se pojavila snimka muškarca kako sačmaricom puca u nadzornu kameru.

Za snimku se tvrdi da je nastala u Francuskoj, pretpostavlja se sinoć.