KAOS U DRESDENU Ubio je vlastitu majku, potom je zapucao na radio postaju, a onda je uzeo taoce u šoping centru

Dresden Njemačka policija
Bild

Policija je u Dresdenu izvijestila da je naoružani muškarac uzeo ljude za taoce u šoping-centru. Glasnogovornik policije Thomas Geithner dao je službenu izjavu za medije o operaciji u Dresdenu. Prema informacijama policije, očevid je gotov, muškarac je uhićen i time je talačka kriza završena. Kao taoce je držao dvije osobe, voditeljicu drogerije i dijete. Taoci, srećom, nisu ozlijeđeni. 

Policija navodi da je otmičar ozlijeđen, a šoping-centar je i dalje zatvoren. Napadač je jutros, nakon pucnjave u Ammonhofu, pucao u glavni ulaz zgrade Radio Dresdena. "Srećom, svi zaposleni su na sigurnom", rekao je šef Radio Dresdena Tino Utassy. 

Radijski producenti pozvali su policiju. Kad je stigla, napadač je autom odjurio prema centru grada.

Hitna pomoć pronašla je mrtvu 62-godišnju ženu u stambenoj zgradi u dresdenskoj četvrti Prohlis. Kako javlja Radio Dresden, osumnjičen je njezin 40-godišnji sin kojeg policija povezuje s talačkom krizom, prenosi Index.

Jutros se oko 8:30 sati dogodila oružana pljačka u Ammonhofu, poslovnoj zgradi kod glavnog kolodvora u Dresdenu, gdje je napadač ispalio nekoliko hitaca.

Četrdesetogodišnji muškarac, kojega se sumnjiči da je ubio svoju majku prije nego što je uzeo taoce u gradu Dresdenu na istoku Njemačke, umro je od ozljeda zadobivenih u policijskoj operaciji, priopćile su vlasti, a prenosi Hina.