VIDEO  Kaos na ulicama Haaga, druga noć prosvjeda protiv mjera

Kaos na ulicama Haaga, druga noć prosvjeda protiv mjera
Ruptly

Novi sukobi izbili su kasno u subotu u nekoliko nizozemskih gradova na prosvjedima protiv strožih vladinih mjera za obuzdavanje širenja zaraze koronavirusom. Pet policajaca je ozlijeđeno, a sedmero je ljudi uhićeno

Do sukoba interventne policije i prosvjednika došlo je u Haagu, gdje se policija služila vodenim topovima za rastjerivanje mnoštva. Manjih sukoba bilo je u gradu Urku i u gradovima u pokrajini Limburg gdje su ljutiti navijači prekinuli dvije nogometne utakmice koje su se zbog covid pravila igrale bez publike, prenosi Hina.

Sadržaj se učitava...

Nasilja je ipak bilo znatno manje nego prethodne večeri kad je u "orgiji nasilja", kako je to nazvao roterdamski gradonačelnik, vatrenim oružjem ranjeno troje ljudi, a 51 je osoba uhićena. Nizozemska je prošli tjedan postala prva zapadnoeuropska zemlja koja je uvela parcijalni 'lockdown' ove jeseni zbog porasta zaraženih koronavirusom. 

Mjere će biti na snazi najmanje tri tjedna, a planiraju se i nove poput ograničavanja ulaska necijepljenima na neke lokacije.