JOSEF FRITZL Monstrum iz Austrije koji je kćer držao u podrumu i napravio joj djecu proglašen bezopasnim

Fritzl

Jozef Fritzl (88), austrijski silovatelj koji je godinama držao kćerku u zatočeništvu, navodno živi u svijetu fantazije u zatvoru: boluje od teške demencije i navodno nekad misli da je pop zvijezda, prenijeli su austrijski mediji.

Čovjek koji je svoju kćerku Elizabetu držao u tamnici u svom podrumu u Amstetenu u Austriji više od 24 godine i sa njom imao sedmoro djece, nalazi se iza rešetaka od 2009. Ali novi psihološki izvještaj dolazi do zaključka da je on sada bezopasan.

Teški poremećaj ličnosti

Prema pisanju Kronen-Zeitung, izvještaj je pripremila forenzički psihijatrica Heidi Kastner (61), koja je ispitivala Fritzlov mentalni život tijekom suđenja za incest i dijagnosticirala teški poremećaj ličnosti.

Došla je do zaključka da bi Austrijanca trebalo klasificirati kao "bezopasnog" zbog njegove napredne demencije i stoga su dalji zločini malo vjerovatni.

Jozef Fricl je također fizički slab i može hodati samo uz pomoć štapa.

Za novi izvještaj na sudu se izborila Fritzlova odvjetnica Astrid Vagner (60). Prema pisanju medija, događa se da Fritzl tvrdi da je sudjelovao u diskusiji na televiziji ili važnom poslovnom sastanku. S vremena na vrijeme počinitelj incesta čak pomisli da je pop zvijezda koja se pojavila u odgovarajućoj emisiji.

Moguće je da će Jozef Fritzl uskoro biti smješten u državni starački dom, kaže Vagner, ali postoji mogućnost i da bude trajno smješten u zatvorskoj ambulanti.