JOŠ JEDNA ČUDNA SMRT Tvorac ruskog cjepiva protiv korone u stanu zadavljen remenom

Cjepivo Sputnik Rusija

Andrej Botikov, jedan od tvoraca ruskog cjepiva Sputnjik V protiv covida-19, ubijen je na sjeverozapadu Moskve, tijekom svađe, javljaju ruski mediji. Botikov je bio zaposlenik moskovskog Nacionalnog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja, prenosi ruski neovisni portal Meduza.

Djelatnik istražnog povjerenstva izvijestio je da se u stanu na sjeverozapadu Moskve 29-godišnji gost posvađao s vlasnikom stana, a zatim ga zadavio remenom. Istražno povjerenstvo nije otkrilo identitet žrtve.

No, izvor je za rusku državnu novinsku agenciju RIA Novosti izjavio je da je žrtva 47-godišnji Andrej Botikov te da je osumnjičeni počinitelj već priznao krivnju za ubojstvo.

Ruska agencija TASS također je izvijestila da je Botikov jučer zadavljen remenom u svom stanu. TASS izvještava kako istražitelji vjeruju da je ubojstvo izvršeno nakon obiteljske svađe.

Botikov je bio viši znanstveni suradnik u Centru Gamaleja. Zajedno s ostalima koji su sudjelovali u razvoju cjepiva protiv covida-19, odlikovan je medaljom za zasluge prema domovini.

Medijska služba Centra Gamaleja suzdržala se od komentara, piše medijska grupacija RBC, uputivši zainteresirane na istražne organe.