JEZIV SLUČAJ IZ BRITANIJE Medicinska sestra koja je ubila sedam beba konačno osuđena

Velika Britanija,bebe,medicinska sestra,bolnica
EPA

Nakon što je prošlog tjedna proglašena krivom, danas je medicinska sestra Lucy Letby, koja je ubila sedam beba u Britaniji, osuđena na doživotni zatvor, javio je BBC.

Ova sudska presuda čini Letby najvećom ubojicom beba u modernoj povijesti Velike Britanije.

Lucy Letby (33) osuđena je za ubojstvo pet dječaka i dvije djevojčice te za pokušaj ubojstva još šest novorođenčadi u bolnici Countess of Chester dok je radila noćne smjene 2015. i 2016. godine. 

"Okrutni i proračunati postupci"

"Okrutnost i proračunatost vaših postupaka bili su doista užasni", rekao je sudac prilikom izricanja presude.

"Bili ste fascinirani bebama i njihovim obiteljima, tražili ste ih po društvenim mrežama, kod vas je nađen komad papira s natpisima: "Svijetu je bolje bez mene" i "Ja sam zla, ja sam to učinila"

Životi novorođenih beba okončani su gotovo čim su započeli. Roditelji su ostali bez svoje djece... Razlozi vaših postupaka poznati su samo vama. Znali ste da vaše kolege imaju bezgranično povjerenje u vas. Nisu smatrali da profesionalci mogli nauditi bebama. To im je bila zadnja stvar na pameti kad su shvatili da se nešto događa.

No, ipak, liječnicima je palo na pamet ono što im je bilo nezamislivo. Da je netko zaista naudio bebama i tako su otkrili vas", govorio je sudac iako Letby nije bila u sudnici.