JEDAN UHIĆEN NA GRANICI S ALBANIJOM Dio Boysa pokušao pobjeći iz Atene, pronađeni im noževi i palice

Grčka policija
Ronald Goršić/CROPIX

Grčka je policija uhitila 19-godišnjeg Hrvata na granici s Albanijom, javljaju grčki i albanski izvori.

Uhićenje se dogodilo nakon ubojstva 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa i divljačkih nereda u atenskoj četvrti Nova Filadelfija.

19-godišnji se Hrvat smatra osumnjičenikom, a pokušao je pobjeći autobusom nakon navijačkih izgreda, no zaustavljen je na grčkom graničnom prijelazu Kakavija, prenosi Jutarnji.

Pod policijskom pratnjom odveden je u Janjinu, grad u Epiru koji se nalazi 450 km od Atene, gdje će biti detaljno ispitan.

Pod policijskom pratnjom odveden je u Janjinu, grad u Epiru koji se nalazi 450 km od Atene, gdje će biti detaljno ispitan.

Inače, na graničnoj postaji Kakavija grčka je policija zaustavila još 10 Hrvata i u ovom se trenutku provode konzultacije s nadležnim vlastima koje će odlučiti hoće li i oni biti privedeni.

Još sedmero Hrvata uhićeno je u utorak iza 17 sati na granici Evzona.

Hrvati su pokušali pobjeći iz Grčke, a prema informacijama SKAI-ja, u kombiju kojim su putovali pronađeni su noževi i palice.

Grčki mediji ranije su pisali kako je policija u jednom hotelu pronašla huligane iz Hrvatske koji su se ondje skrivali. Prve informacije govorile su da su u hotelu uhićena tri huligana, no grčki mediji sada pišu kako je ta brojka porasla na devet.