JEDAN OD PREDVODNIKA NEREDA Uhićen najtraženiji čovjek u Grčkoj

Atena neredi
Društvene mreže

Uhićen je grčki navijač Panathinaikosa za kojim je bila raspisana tjeralica zbog nereda u New Philadelphiji koji su doveli do ubojstva navijača AEK-a Michalisa Katsourisa.

Grčki navijač uhićen je u svojoj kući u području Gyzi, piše grčki portal Newsit, a u tijeku je pretres kuće. Kako javlja ERT, identificiran zahvaljujući snimkama kamera incidenata u New Philadelphiji. U prošlosti je, prema pisanju medija, bio umiješan u razne navijačke izgrede.

ERT navodi da je prošlog prosinca ozlijeđen je zajedno s još jednim navijačem Panathinaikosa nakon tučnjave između navijača iste momčadi ispred Prvostupanjskog suda tijekom suđenja za incident s pucnjavom. Newsit navodi da je na tom suđenju bio svjedok.

Uhićeni navijač navodno je jedan od onih koji su snimljeni kako predvode skupinu huligana u blizini stadiona AEK-a, prenosi Jutarnji list.

Očekuje se raspisivanje novih tjeralica

U međuvremenu se nastavljaju istrage radi identifikacije drugih huligana umiješanih u incidente, a posebno ubojice 29-godišnjeg navijača AEK-a.

Prema posljednjim informacijama, očekuje se i raspisivanje drugih tjeralica, budući da su policijski službenici Poduprave za suzbijanje nasilja na sportskim objektima preko registarskih oznaka pojedinih automobila identificirali i druge navijače koji izbjegavaju uhićenje.

Istovremeno se nastavlja analiza zaplijenjenih predmeta na kojima su bili tragovi krvi, ali ni na jednom za sada nema tragova krvi ubijenog Michalisa.

U međuvremenu se pokušava ući u trag još desetorici Hrvata, prenosi Newsit. Smatra se kako je moguće da nisu uspjeli izaći iz zemlje te da se skrivaju na nepoznatoj lokaciji dok ne dobiju priliku za bijeg.