JEDAN OD NAJVEĆIH MISTERIJA Prapraunuka policajca tvrdi da je Jack Trbosjek zapravo Hyam Hyams

Jack Trbosjek

Prapraunuka britanskog policajca koji je sudjelovao u potrazi za Jackom Trbosjekom tvrdi da je otkrila identitet serijskog ubojice prostitutki koji je harao na istoku Londona krajem 19. stoljeća.

Od tog vremena deseci ljudi su dovođeni u vezu s ubojstvima, čak i članovi kraljevske obitelji i premijeri.

U knjizi koja izlazi idući mjesec, Sarah Bax Horton, potomak policajca koji je sudjelovao u istrazi, tvrdi da je riječ o Hyamu Hyamsu, polazeći od opisa svjedoka.

U Sunday Telegraphu kaže da je ovo prvi put da je Hyam Hyams, proizvođač cigara, epileptičar i ovisnik o alkoholu, identificiran kao Jack Trbosjek.

Prema autoričinoj tezi, kako prenosi Sunday Telegraph, Hyams je često tukao svoju ženu, misleći da ga vara i uhićen je pošto je nju i svoju majku napao sjekirom.

Svjedoci ga opisuju kao muškarca u tridesetim godinama s usahlom rukom i zgrčenim koljenima.

Autorica iznosi medicinske podatke koji govore o tome da je Hyams, koji je 1888. imao 35 godina, zadobio ozljedu zbog koje nije mogao "saviti ni ispružiti" lijevu ruku te da je imao problema s koljenima i da je patio od redovitih napadaja epilepsije.

Medicinski podaci prikupljeni u bolnicama i ubožnicama upućuju na to da se vrijeme njegove fizičke i mentalne bolesti podudara s razdobljem ubojstava između kolovoza i studenog 1888.

U tom je razdoblju u četvrti Whithechapel ubijeno šest žena.