IZAZIVANJE PANIKE I NEREDA Zaprijetio napadima na crnogorske zračne luke, željeznicu i hotele

Mobitel muškarac razgovor
Ilustracija

Beograđanin Petar M. (45) prijetio je da će dići u zrak zračne luke u Podgorici i Tivtu, ukoliko se podigne optužnica protiv jednog, nekada visokopozicioniranog policijskog funkcionera, saznaje crnogorski portal 'Vijesti'.

Nakon poziva sa broja koji koristi Petar M., u zračnim lukama su pojačane sigurnosne provjere, a željeznička linija Podgorica - Bar je na nekoliko sati obustavila promet. Iz Uprave policije je rečeno da je osumnjičeni prvo pozvao jedan sutomorski hotel i da su zaposleni iz hotela prijavili policiji da je priopćio da će dići u zrak hotele i željezničke postaje, ne navodeći koje.

Iz te institucije su službeno priopćili da će se aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti i činjenica nastaviti putem međunarodne policijske suradnje i da će biti poduzete odgovarajuće mjere protiv P.M. (45) iz Beograda.

"Poduzete su mjere i radnje od strane policijskih službenika barske policije, koji su u suradnji sa službenicima NCB Interpol Podgorica došli do saznanja da je korisnik telefonskog broja sa kojeg je upućen prijeteći poziv P.M (45) iz Beograda. Također, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti policija je utvrdila da su pozivi koji su upućeni na telefonske brojeve Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat došli sa iste adrese, odnosno, sa istog broja telefona. Sa tim saznanjima upoznat je tužitelj u Osnovnom državnom tužiteljstvu u Podgorici koji će se izjasniti o kvalifikaciji kaznenog djela", navodi se u priopćenju.

Upoznat je tužitelj koji je kvalificirao kazneno djelo 'Izazivanje panike i nereda'. Aerodromi Crne Gore priopćili su da su jučer poslije devet sati dobili određene prijetnje telefonskim putem, zbog čega su na zračnim lukama u Podgorici i Tivtu pojačane sigurnosne provjere, navode 'Vijesti'.

Zbog prijetnji je jedan avion bio vraćen na dodatnu kontrolu. Nakon detaljne provjere, avion kompanije Austrian Airlines poletio je sa podgoričkom aerodroma u 10:52 sati. Let je inače bio planiran u 7 sati.

Zbog dojava o navodno postavljenim bombama Željeznički prijevoz Crne Gore organizirao je alternativni prijevoz na relaciji Bar - Podgorica - Bar do završetka svih neophodnih sigurnosnih radnji i provjera od strane MUP-a. Promet je uspostavljen u 14:55 sati i svi vlakovi su nastavili prometovati prema redu vožnje, priopćeno je iz te kompanije.