IZ GRČKOG ZATVORA PUŠTENO OKO 20 NAVIJAČA Ministar tvrdi da će do Božića svi Bad blue boysi biti kući

BBB
AFP

Prva skupina hrvatskih navijača Dinama puštena je danas iz grčkog zatvora gdje su od kolovoza bili pod istragom zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima grčkog AEK-a, javlja HRT. Grčke pravosudne vlasti donijele su u petak odluku o puštanju na slobodu uz jamčevinu 30 pripadnika BBB-a, navijača zagrebačkog Dinama uz zabranu dolaska u Grčku na sportske događaje i jamčevinu od 1000 eura za svakoga.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o nekih dvadesetak navijača, javlja HRT. Pripadnici BBB-a u istražnom su zatvoru od kolovoza zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima grčkog AEK-a u kojima je poginuo jedan navijač atenskog kluba. Posljednjih dana svi osumnjičeni bili su ispitani na grčkim sudovima i odbacili su krivnju.

Grčki mediji prenijeli su da je podneseno oko 95 zahtjeva za puštanjem na slobodu. Bad Blue Boysi slobodu su čekali u 14 zatvora diljem Grčke.  

Malenica jučer: Do Božića bi svi trebali biti kući

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je sinoć za HRT da vjeruje da bi do Božića svi hrvatski državljani trebali doći u Hrvatsku. "Treba nam svima skupa strpljenje da pričekamo odluke grčkih sudova, ali, evo, nadamo se i vjerujemo u najbolje, da će oni za Božić biti kući", poručio je Malenica.

Za ukidanje istražnog zatvora za dio navijača rekao je da se radi o očekivanom ishodu i "rezultatu svih napora koji su pokrenuti". Na pitanje što će biti s ostalim Boysima, Malenica kaže da apelira na strpljenje kod roditelja i prijatelja.

"Mislim da je u ovom trenutku najbitnije da je to krenulo, da su krenula rješenja o prekidu istražnog zatvora. Apelirao bih i na strpljenje i kod samih navijača, ali isto tako i kod roditelja i kod prijatelja", rekao je Malenica.

"Vidjet ćemo sljedeći tjedan, ali mislim da sve ide u dobrom smjeru", dodao je. "Vjerujem da će se to do kraja realizirati sa svim hrvatskim državljanima koji se nalaze u Grčkoj", rekao je ministar.