IGRE BROJEVA Tri bebe rođene 22. 2. 2022. u 2.22 sata

Beba novorođenče
Ilustracija

Njemačka je u utorak (22.02.2022.) dobila svoje tri  “Schnapszahl-Babys”. To znači kako su tri bebe u tri različite bolnice u Njemačkoj rođene 22.02.2022, točno u 2:22 sata.

U bolnici Elbe-Klinikum u Stadeu u Donjoj Saskoj rođen je Theo, Majla je rođena u bolnici u Leverkusenu, a Liam u Sveučilišnoj bolnici u Halleu (Saale).

"Theova majka Jana je u bolnicu stigla 21. veljače. Rekla je kako se nadala da će porod biti 22. veljače ali nije niti pomislila kako će biti uz to biti i točno u 2:22 sata. Njezin suprug Claas je rekao kako je taj dan dobar dan za lutriju. Jani i Claasu je Theo treće dijete", priopćili su iz bolnice u utorak, a prenosi Fenix.

Velika radost bila je i u bolnici u Leverkusenu gdje se rodila Majla, 22.02.2022 u 2:22 sata.

"Nisam gledala na sat, samo sam bila sretna kad sam je konačno ugledala", rekla je Majlina majka.

Jednostavan i spontan porod imala je i majka malog Liama koji se rodio u Halleu.

"Ne možemo vjerovati da je na svijet došao u točno to vrijeme. Roditelji su se prethodno šalili kako bi bilo ludo da im se dijete rodi u 2:22 ujutro, ali ih je ipak iznenadio", rekla je Josefine Prager, zamjenica voditelja Odjela za porodništvo i primaljstvo.

Stručnjaci ističu kako je 22.02.2022. datum koji je u kalendaru poseban, ne samo po svom izgledu, već i značenju. Način na koji se čita u formatu dan, mjesec, godina, 22.02.2022, čini ga palindromom kao i ambigramom.

Palindrom je riječ ili broj koji se čita isto kada se čita s lijeva na desno ili s desna na lijevo, a ambigram znači da se, u određenim fontovima, može pročitati na isti način i kada se okrene ekran.