IGOR JURIĆ O NESTANKU MALE DANKE "Sve djeluje unaprijed isplanirano, a uzrast od dvije godine je ključan"

Igor Jurić
Blic

Potraga za nestalom Dankom Ilić (2) iz Bora ušla je u sedmi dan, a najnoviji trag koji se analizira i provjerava jest snimka iz Beča, na kojoj je djevojčica koja sliči na Danku.

“Sigurno je to da se Danka ne nalazi na terenu koji je pretražen. Mnogo je toga nejasno, kako se dijete tu našlo, kako se izgubilo, kako je moguće da nije bilo auta i slično. To su pitanja na koja nemam odgovor. Teren je detaljno pretražen, netko nešto mora znati. Ovo je unaprijed planirano, unaprijed smišljeno. Taj uzrast od dvije godine je ključan, mjesto nestanka je čudno, sve pokazuje da je morao postojati plan da se ovako nešto dogodi”, rekao je Igor Jurić iz beogradskog Centra za nestalu i zlostavljanu djecu za Blic TV.

‘Mislim da je odgovor u Srbiji’

Osvrnuo se i na snimku djevojčice koja odgovara Dankinu opisu, nastalu u centru Beča.

“Djevojčica sliči na nestalu Danku. Želim zahvaliti čovjeku koji je to snimio, to je veliki uspjeh za sve nas, uspjeli smo obavijestiti i ljude u dijaspori. Raspisana je potraga i to će se sigurno provjeriti. Ne smijemo naravno isključiti ovu mogućnost, ali mislim da odgovor leži ovdje, u Srbiji”, rekao je Jurić.

‘Ne možemo ne sumnjati’

“Jako sam oprezan. Zaista mi je najveća želja, nada, da obitelj nije upletena u ovo. Mislim da bi to bio poraz cijelog društva. S obzirom na nepristupačnost terena, položaj automobila, kako je dijete nestalo”, kaže Jurić.

“Ne možemo znati što je motiv, ali svaka nedoumica mora se istražiti. E sad, ako je obitelj, rodbina u pitanju, onda nekako ne možeš pretpostaviti da bi iz bilo kojeg razloga netko mogao nauditi djetetu, ali definitivno, ne možemo ne sumnjati dok ne budemo sigurni da to nije istina. Moje je pitanje je li dijete uopće bilo na tome mjestu u trenutku nestanka. Nema nikakvih naznaka da je dijete tu bilo”, rekao je Jurić za Blic.