I TRUMP POZITIVAN "Zajedno ćemo proći kroz sve ovo"

Donald Trump
Getty images

Predsjednik SAD-a Donald Trump i prva dama Melania Trump pozitivni su na koronavirus, objavio je Trump u petak rano ujutro.

"Večeras smo Melanija i ja saznali da smo pozitivni na COVID-19. Odmah ćemo započeti postupak karantene i oporavka. Zajedno ćemo proći kroz sve ovo", napisao je Trump na Twitteru nešto prije 1 sat ujutro.

Podsjećamo, nakon što je Hope Hicks, savjetnica američkog predsjednika, testirana pozitivno na koronavirus, Trump je potvrdio kako se i sam podvrgnuo testiranju i da planira ići u karantenu.

Hicks redovno putuje s predsjednikom SAD-a službenim avionom, a zajedno s ostalim višim pomoćnicima u utorak ga je pratila u Ohio na prvu predizbornu debatu i u srijedu na skup u Minnesoti.

Predsjednik SAD-a, koji se redovno testira, posljednjih je tjedana imao gust raspored putovanja diljem SAD-a, održavajući uoči predsjedničkih izbora 3. studenog skupove s tisućama ljudi, unatoč upozorenjima zdravstvenih radnika.

Trump je naišao na oštre kritike zbog svog odgovora na pandemiju koronavirusa koja je samo u Sjedinjenim Državama ubila više od 200.000 ljudi. No, on svoje upravljanje krizom hvali.

Demokratski kandidat za predsjednika Joe Biden oštro je kritizirao Trumpa jer nema jasan nacionalni plan za rješavanje pandemije. Biden, bivši potpredsjednik koji vodi u nacionalnim anketama, nosi masku i izbjegava velike skupove.

Trump, kao ni njegovo osoblje, redovito nema masku i često sse izruguje ljudima koji ih nose.